TAKTIILISTIMULOINTI

Mitä TaktiiliStimulointi on?
TaktiiliStimulointi on tietoinen ja järjestelmällinen kosketusmuoto , joka aktivoi ihon – ensimmäisen ja suurin elimemme ja aistimme TaktiiliStimulointi määritellään aistien harjoittamisen ja päivittäisen terveydenhuollon ja terveyden ylläpitämisen menetelmänä. Se voi myös olla neuropsykologinen ja –fysiologinen hoitomuoto.
Taktiilistimuloinnin käyttö:
Kosketuksen tarve lisääntyy sairastumisen, loukkaantumisen ja toimintaesteiden myötä. Kosketus on tärkeänä tukena palliatiivisessa hoidossa. TaktiiliStimulointi sopii kaikille ja sitä käytetään myös stressin lieventämiseen työterveydenhoidossa.
TaktiiliStimulointia suositellaan:
Rauhoittamaan
Lievittämään kipua
Vahvistamaan vanhempien/lapsen/kumppanien välistä sidettä
Lisäämään kommunikaatiota
Edistämään oman kehon tuntemusta
Tehostamaan immuunipuolustusjärjestelmää
Edistämään vatsan ja suolen toimintaa
Tukemaan hermoston toimintaa
Nopeuttamaan haavojen parantumista
Näin se tehdään:
Menetelmä perustuu siihen, miten me luonnostaankin sivelemme ihoamme, kun peseydymme tai levitämme voidetta. Sivelyt noudattavat tiettyä järjestelmää, jotta hoito tuntuisi aina tutulta ja turvalliselta. Sivelyjen lisäksi hoidossa käytetään erilaisia painalluksia tai käsiä pidetään paikallaan. Tavallisinta on antaa hoito suoraan iholle, mutta joskus voi työskennellä myös vaatteiden läpi. Kun hoito annetaan suoraan iholle, voidaan käyttää kylmäpuristettua kasviöljyä. TaktiiliStimulointi pohjautuu kokemukseen ja tutkimukseen perustuvaan kokonaisnäkemykseen ihmisestä. Taktiili- Stimulointia käytetään aina yksittäisen ihmisen tarpeista ja ehdoista lähtien.
Kosketuksen vaikutukset:
Tutkimustulokset, joita ovat raportoineet mm. prof. Kerstin Uvnäs-Moberg Tukholman Karolinska Institutetista sekä Touch Research Institute (Florida, USA), ovat osoittaneet, että kosketus mm.
Rauhoittaa
Lievittää kipua
Llisää uteliaisuutta
Vähentää aggressiivisuutta
Lisää alipainoisten lasten ja aikuisten painoa
Edistää kommunikaatiomahdollisuuksia
Parantaa immuunipuolustusta
Kohentaa vatsan ja suolen toimintaa
Lisää elämänlaatua
1t - 40€
Mielipiteitä TaktiiliStimuloinnista”Ajatella että saa maata hoitoalustalla ja päähän laskeutuusellainen hiljaisuus! Nukuin koko yön ensimmäistä kertaa 15 vuoteen!”
Fibromyalgiasta kärsivä nainen 
”Masennuin raskauden aikana ja jouduin sairaslomalle. Jo kahden TaktiiliStimuloinnin jälkeen elämä alkoi näyttää valoisammalta ja raskauden viimeisten kuukausien aikana masennus katosi. Minulla on lapsia entuudestaan. Nyt on menossa viikko 40 ja lasta ei ole vielä kuulunut! Kosketushoitoa joka viikko tietysti! Fantastista! Kiitos!
Tuleva neljän lapsen äiti 
”Kun äitiäni oli hoidettu TaktiiliStimuloinnin avulla, hän avasi silmänsä ja hymyili minulle sen näköisenä, että hän tunsi minut. Äitini on dementoitunut ja hän on ollut pitkään hyvin alakuloinen eikä ole tuntenut minua.”
Vanhin poika 
”Tyttäremme nukkui öisin huonosti. Jo parin Taktiili- Stimuloinnin jälkeen hän nukkui 12 tuntia yhteen menoon. Hän on nyt päivisin iloinen ja hänen ruokahalunsa on hyvä. Hänen painonsa on noussut neljä kiloa kolmessa kuukaudessa! Huolemme hänen voinnistaan on helpottanut!”
CP-vammaisen tytön vanhemmat 
 
 


x

Kommentit

Suositut tekstit