HERMORATAHIERONTA 2 t - 70€
Mitä hermoratahieronta on?  


Hermoratahieronta on kehittynyt vuosituhansia vanhasta kiinalaisesta hoitomuodosta, joka perustuu meridiaanien eli energiakanavien ja ääreishermoston käsittelyyn.
Hoidetaan kehon ääreishermostoa päästä varpaisiin kevyesti sormenpäillä hieroen, painamalla ja pyörittämällä. . Kun ääreishermosto kuntoutetaan, toimii myös keskushermosto. Hoidolla pyritään mm. kuntouttamaan ääreishermostoa, elvyttämään kehoa, puhdistamaan elimistöä kuona-aineista, auttamaan ravintoaineiden imeytymisessä, hormonitoiminnan tasapainottumisessa ja lihasvaivoissa sekä särky- ja kiputiloissa.
Hermoratahieronta onkin tehokasta tukihoitoa perinteisen koululääketieteen rinnalla.
Hoidon kesto on noin kaksi tuntia ja sen aikana käsitellään koko keho. Hoidon jälkeen on hyvä varata aikaa pieneen lepohetkeen.
Hoito on hyvin perusteellista, tämä perushoito tehdään joka kerta. Sen lisäksi on mahdollista hoitaa erilaisia vaiva-alueita eli hoitoa kohdennetaan tiettyyn vaivaan, joten hoidosta tulee entistä tehokkaampaa. Hoidon tuloksena verenkierto ja aineenvaihdunta lihaksissa ja hermoradoissa paranee, lihasten hermopinteet laukeavat, lihasjännitykset poistuvat, selkärangan alueen liikkuvuus lisääntyy, hengitys helpottuu, ravintoaineiden hyväksikäyttö tehostuu, erityselinten toiminta vilkastuu, jännitykset ja kivut vähenevät.
Hermoratahieronta on tehokasta tukihoitoa virallisen lääketieteen rinnalla.

Miksi keho sairastuu?


Kun ääreishermosto 'katkoo', 'oikkuilee' myös keskushermosto ja huonon hermotuksen tuloksena ihminen sairastuu!!! - Kun ravinteet eivät imeydy suolistossa, tulee keholle ravitsemuksellinen puutostila. Kun kuona-aineet eivät poistu kehosta, koska kehon puhdistajien (mm. maksa, munuaiset, keuhkot, iho) hermotus ei toimi, seuraa omamyrkytystila. Nämä ilmenevät sekä fyysisinä että psyykkisinä (henkisinä) 'oirehtimisina'. Kokonaisvaltaisessa hermoratahieronnassa huomioidaan kehon yliedustuksen suhde aliedustukseen. Kun aivot ohjaavat kehon toimintoja, on koko keho tasapainossa. Tätä tilaa nimitetään terveydeksi.- Kivut ja säryt ovat kehon hätähuutoja. Sitä tilaa voidaan nimittää sairaudeksi. Pitkäaikainen särky- ja kipulääkkeiden käyttö on hätähuutojen peittämistä.

Paranemiskriisi


Ensimmäisten hoitokertojen jälkeen asiakkaalle voi tulla ns. paranemiskriisi-oireíta. Sen aiheuttaa kuona-aineiden tehokas poistuminen kehosta aineenvaihdunnan tehostumisen johdosta, erityselinten (maksa, munuaiset, keuhkot, iho) vilkas toiminta sekä kehossa olevien ns. piilovaivojen lyhytaikainen esilletulo. Tällaisia ohimeneviä 'tuntemuksia' on esim. päänsärky, väsymys, 'vetämättömyys', uupumus, silmien rähmiminen, liman eritys, ihottuma, ripuli. Nämä oireet ovat aina ohimeneviä (yleensä parina päivänä käsittelyn jälkeen). Kaikille näitä tuntemuksia ei tulekaan tai ne ovat niin lieviä, ettei niitä juuri huomaa.

Mihin autta?


Hermoratahierontaa suositellaan eri tyyppisiin kipu- ja särkytiloihin esim. päänsärkyyn, niska-hartiaseudun ongelmiin, noidannuoleen iskiaskipuihin, erilaisiin nivelkipuihin ja hermosärkyihin.
Hermoratahieronnalla on saatu hyviä tuloksia moniin vaivoihin, muun muassa: 
Vatsa- ja suolistovaivat
 ( mm. närästys, turvotus, vatsakivut, laktoosi-intoleranssi, hiivaongelmat, ummetus, ilmavaivat, aamu päänsärky, migreeni, ripuli, ristiselkäkivut, levottomat jalat)
Verenkiertohäiriöt
 (mm. kylmät jalat/kädet, valkosormisuus, päänsäryt, huimaus, suonikohjut)
Munuaisvaivat
 (mm. ihottuma, 'kulumat', nivelvaivat, luupiikit, munuais- ja virtsakivet, alhainen / korkea verenpaine, turvotus, reumat, kihti, dementia, tinnitys, huimaus, migreeni, allergiat, astma, uupumus, haukottelu)
Aivo- ja hermostohäiriöt
 (mm. keskittymishäiriöt, masennus, uniongelmat, puutumiset, tunnottomuus, vapina /pakkoliikkeet, halvaus, säryt, tinnitys, huimaus, alhainen / korkea verenpaine, päänsärky, vatsan /suoliston häiriöt, elohiiri, suonenvedot, kouristukset, krampit, iskias)
Maksavaivat
 (mm, unettomuus, uupumus, masennus, migreeni, rasva-aineenvaihdunta, verensokerin ailahtelut, kylkikipu, vatsaturvotus, rytmihäiriöt)
Umpieriterauhasvaivat
 (mm. imeytymishäiriöt, suolisto- ja vatsavaivat, uupumus, uniongelmat, gyne- ja urologisetvaivat, lapsettomuus, keskittymisvaikeudet, rauhattomuus, kasvukivut, ylenmääräinen hikoilu, diabetes, ääreisverenkierron ongelmat)
Nikamapinnevaivat
 (niskanikamista; mm. verenpaine, päänsärky, kurkkutulehdukset, äänenmeno, sormien puutumiset, kuiva /kutiava iho. Rintanikamista; hengenahdistus, rytmihäiriöt, ruuansulatushäiriöitä, uupumusta, yöhikoilua, nivelkipuja /-vaivoja. Lannenikamista; vatsavaivoja, närästystä, virtsatietulehduksia, gyne- ja urologisiavaivoja, polvivaivoja, lanneselkävaivoja, jalkojen vaivoja, Risti- /häntänikamista; suolistovaivoja).

Hermoratahieronnalla herätellään kehon oma luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan niin, että todellinen paraneminen käynnistyy ja uusien vaivojen ilmaantuminen hidastuu tai estyy kokonaan.

Kuinka usein hierotaan?


Hermoratojen kuntoutus vaatii aikaa. Keho käsitellään päästä varpaisiin käyttäen painallus-pyöritystekniikkaa. Hoitokerta kestää 1,5 - 2 tuntia riippuen henkilöstä ja hänen vaivoistaan. Hermoratahieronnan aloituskerrat ovat erityisen tärkeät. Aloituskerrat,5-10 kertaa tulee ottaa viikon välein (4-7 päivää). Tällä tavoin saadaan hermosolut toimeliaiksi ja hoidon piiriin, maksan entsyymikanta lisääntymään ja solun sisäinentasapaino eli homeostaasia palautumaan. Hoitoa jatketaan yksilöllisesti 2-6 viikon välein usean kuukausien ajan. Hoidon kesto on 2 tuntia 70€ ja hoidon jälkeen on hyvä levätä.


 " Erikoishermoratahieroja Jouni Reini kertoo, että hermoratahieronta on ihmisen fysiologiaan perustuvaa kokonaisvaltaista hoitoa ja se on ollut Suomessa käytössä yli 30 vuoden ajan. Kun ääreishermosto kuntoutetaan, toimii myös keskushermosto. Hoidon tuloksena solujen sisäinen tasapaino paranee, kehon hermoradat ovat toimivimpia ja hermoimpulssit sekä refleksit nopeutuvat. Hoito auttaa lihasvaivoista sekä useista kroonista sairauksista kärsiviä ja kiputiloihin.
- Sairauksia ei paranneta, vaan autetaan kehon omia voimia saattamaan keho normaalitilaan, Jouni korostaa. Koska vaivat ovat usein syntyneet pitkän ajan kuluessa, ne eivät hetkessä häviä.

Jouni on huomannut, että hoito vaikuttaa hyvin yksilöllisesti.
- Voi olla samanlaiset oireet ja vaivat, mutta toinen on tyytyväinen apuun jo ensimmäisellä kerralla, toista täytyy käydä hoitamassa useamman kerran ennen kuin vaivat hellittävät."

Kommentit

Suositut tekstit