TURVEHOIDOT


LUE LISÄÄ
Lehtosuon Hoitoturve on puhdas suomalainen    
luonnontuote.  Hoitoturpeeksi hyväksytään vain paras raaka-aine, joka jauhetaan erittäin hienoksi massaksi heti nostamisen jälkeen.

Hoitoturpeen terapeuttinen vaikutus perustuu korkeaan lämpötilaan, turpeen antiseptiseen vaikutukseen ja turpeessa oleviin biologisten ainesosien aktivoivaan vaikutukseen. Tärkeimmät terapeuttiset aineet ovat humushapot (28,5%) sekä fulvohapot (10%), joilla on kyky tunkeutua ihon läpi ja vaikuttaa sananmukaisesti pintaa syvemmältä. Niillä on myös kyky poistaa elimistöstä kuona-aineita, lisäksi turve sisältää monia ihoa hoitavia aineita, kuten kuparia, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä Turve sitoo tehokkaasti lämpöä, joka pysyy muuttumattomana hyvin pitkään.

Turvekylvyn korkea lämpötila kiihdyttää verenkiertoa ja aktivoi aineenvaihduntaa. Se sitoo reumatekijöitä ja kuona-aineita, parantaa hormonitoimintaa ja solujen uusiutumista.
 

Turpeen bioaktiiviset ainesosat pystyvät tunkeutumaan ihon läpi ja sitomaan myrkkyaineita. Hoitoturve on kasviperäinen tuote, joka sisältää vapaita estrogeenejä.

Rentouttaa, kevyt olo, hoitaa kehoa ja mieltä, virkistää , pehmentää ja kosteuttaa ihoa, poistaa nestettä ja kuona-aineita, poistaa kipua, poistaa turvotuksia, hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa ja lisää hiusten kasvua, apua kylmiin jalkoihin, jalkasieneen ja haavaumiin, pienentää reumaattisia ja muita kiputiloja, soveltuu hyvin selluliitin, fibromyalkian, kihdin yms. hoitoon, antaa hyvät yöunet

REUMA- JA LIIKUNTAELINSAIRAUDET
 (maatunut saraturve parasta, sis. runsaasti humiineja)
-niveltulehdus, nikamatulehdus, selkärangan niveltulehdus, luun ja ruston kasvuhäiriö, luukato , nivelrikko, degeneratiiviset nivelvaivat, pehmytkudosreuma, psoriaattiset nivelvaivat (Pienentää kipuja, hidastaa kudosmuutoksia ja poistaa elimistöstä reumaa aiheuttavia tekijöitä.) 
IHOSAIRAUDET
- Akne (Kuntouttaa ja pehmentää ihoa, poistaa epäpuhtauksia, värimuutokset vähenevät, myös kokovartalohoidot suotavia) - Hematooma (mustelmat, verenpurkaumat, lämmitä turve 48-50 ast. ja puoli tuntia hoitoa)
 

- Ihottuma (Allergiset ihoreaktiot, varoen hengitystieallergioita, astma, - poistaa kutinaa, ja pienentää atooppisen ihottuman aih. suomuisuutta. Vaikeat tap. lisätään turpeen määrää vähitellen, psoriasiksessa poistaa paksuuntunutta hilseilevää kerrosta ihon pinnalta, aluksi saattaa pahentua, kuona-aineet lähtevät liikkeelle)
 

-haavaumat (Nopeuttaa ihon uusiutumista elvyttämällä solutoimintaa, sekä estää tulehduksia.)
 

-jalkaisieni (happamoittaa juuri niitä alueita kehossa, joissa happamuus lähinnä neutraalia, kuten varpaanväleissä, ei yksin auta kynsisieneen)
 

 GYNEKOLOGISET VAIVAT
 

-kuukautiskivut, tulehdusvaivat, vaihdevuosiongelmat, hormonaalinen selluliitti  
 

SELLULIITTI (Kääre- tai haudehoidot)  
 

LIHASJÄNNITYKSET JA TURVOTUS
 

-akuutit kylmähoidolla ja krooniset raajojen turvotustapaukset lämpöhoidoilla paikallisesti, tai kylpyhoitoina.  
 

ÄÄREISVERENKIERRON ONGELMAT
 

-pintaverisuonten toiminnan vajauksesta seuraa puutteita ravinteiden ja kuona-aineiden siirtymisessä mm. diabetes ja munuaispotilaat.

Turvekylvyn- tai –hauteen käyttö laajentaa pintaverisuonten kokoa ja parantaa verenkiertoa.  
 

LAIHDUTTAMINEN
 

-Niille joille on hormonaalisista syistä vaikeaa, turvehoidoista apua painon pudotuksessa, koska solujen hapenottokyky ja aineenvaihdunta alkavat turpeen vaikutuksesta toimia. Niille joilla on väärät elämäntavat ja ruokailutottumukset ja siitä johtuvaa ylipainoa, turvehoito tehoaa vain vähän.  
 

STRESSI (Yleisesti rentouttava ja stressiä poistava vaikutus. Turvesauna on sosiaalinenkin tapahtuma, jossa arjen roolit ja estot unohdetaan.  

KOSMETOLOGINEN KÄYTTÖ
 (Verenkierron ja aineenvaihdunnan elvyttäminen, myös luontaiset hormonit hoitavat) 

-hoidettava alue puhdistetaan ja kuoritaan ennen turpeen levittämistä. Kohdistetaan erit. kuivan ja karhean, sekä vanhenevan ihon hoitoon, selluliitin hoitoon, akneen, talinerityksen tasapainoon ja muihin erilaisiin punoituksiin ja ärsytystilojen hoitoihin.
 

TUKKA JA HIUSPOHJA
 (lisäävät hiusten eloisuutta ja syventävät hiusten luonnollista väriä) -hilseily, pälvikaljuus, rasvoittuvat hiukset 

Turvehoitoa ei voi ottaa, jos hoidettavalla on:
 

jokin akuutti tulehdus ,kasvaimia ( pahalaatuiset) , huono yleiskunto ja kaikkien elinten vajaatoimintaa , veritauti , korkea verenpaine , vakava sydäntauti, korkea kuume ,raskaus, epäselvä diagnoosi. Emme suosittele kokovartalohoitoja, mutta paikallishoidot sopivat hyvin niin sydän- ja verenpainetautia sairastaville kuin raskaana olevillekin.

                                     
JALKATURVEHOITO

Kesto 45min. 35€
3 kerran hoito 100€
Turvehoito parantaa jalkojen verenkiertoa ja kylmänkestävyyttä! Poistaa kuona-aineita, helpottaa reumaattisia ym. kiputiloja. Hoito sis. jalkakylvyn, turvenaamion jaloille ja hieronnan jalkapohjille.

Turve levitetään pussin ulkopuolelta hieroen, varpaista alkaen, tasaiseksi kerrokseksi siten, että   jalkaterien alueelle tulee tasainen turvekerros.

Jaloille annetaan hoitoa noin 20 minuuttia. Sen jälkeen jalat pestään, erittäin mukava kokemus kun toinen pesee jalat!
Turvehoidon jälkeen ei jalkoja tarvitse rasvata tai käyttää muitakaan hoitoaineita. Lopuksi jalat hierotaan.
 Erittäin hyvä hoito kylmille jaloille ,ääreisverenkiertoa parane, pehmentää kovettumia, myös helposti väsyville ja turvoksissa oleville jaloille. Jalkahoito vaikutta koko kehon . Myös sydänsairaat voivat käyttää.

                                          KASVOHOITO


Kesto n. 45min. 35€
3 kerran hoito 100€
Kasvot puhdistetaan ensin huolellisesti. Turvenaamio levitetään kasvoille ja kaulalle paksu kerros. Turvenaamio sisältää arganöljyä joka yhdessä turpeen kanssa virkistää, syväpuhdistaa, pehmentää ja kosteuttaa ihoa.


Voidaan käyttää turvetta sekä huoneenlämpöisenä että lämmitettynä, jolloin sen vaikutus tehostuu. Huoneenlämpöinen turve tuntuu viileältä ja virkistävältä kasvoilla. Hoito puhdistaa, kuorii ja pehmentää ihoa. Hoito sisältää ihon puhdistuksen,  kevyen kasvohieronnan, turvenaamion ja rentouttavan päänahan hieronnan. Lopuksi kasvoille suoveteen valmistettu kasvovesi joka virkistää,kosteuttaa ja puhdistaa ihoa.
Vilkastuneen verenkierron takia voi iho punoittaa jonkin aikaa naamion jälkeen. Sopii kaikille ihotyypeille uudista, kuori, kirkasta, puhdista, pehmentää , nesteitä poista. Sopii myös erinomaisesti akne iholle tasapainottavana ja puhdistavana hoitona.

                                            
 PAIKALLISHOITO

Esim. polviin tai nilkkoihin poistamaan kipuja ja turvotusta.

                                          TURVESELKÄHOITO


Hartia haudehoito selkään+hieronta
Kesto n. 60min. 45€
3 kerran hoito 120€
Turvehaudehoito selkään on tehokas lihasten rentouttaja
Vesihauteessa lämmitetty turve levitetään hoidettavan selkään ja suojataan kelmulla. Seuraavaksi selkään laitetaan lämpimät turvelevyt ja lopuksi vielä peitellään huovalla. Turpeen annetaan vaikuttaa noin 20 min. , jonka aikana hoidettavan pää, kädet ja jalat hierotaan. Turpeen poiston jälkeen, hierotaan myös selkä ns. Aaltosen tekniikalla. Turvehoidon vaikutukset: rentouttaa, hoitaa kehoa ja mieltä, poistaa nesteitä ja kuona-aineita, poistaa kipuja ja antaa hyvät yöunet.
Kipeille ja jumissa oleville hartioille, selkä - ja issiasvaivoihin, rentouttava, helpottaa lihasperäistä vinoutumaa selässä.
                                             Turvesauna
                                  Kokovartalo turvehoito

Kesto n. 60min. 55€
3 kerran hoito 145€
Kokovartalo turvehoito on erittäin tehokas. Turvehoito aktivoi aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, laihduttaa sekä vähentää selluliittia. Hoito auttaa myös iho ongelmissa mm.: psoriasis, akne tai ihottumat. Hoito sisältää kuivaharjauksen ja turvehauteen koko vartalolle lämpöpedillä.


 
 
 

Suositut tekstit