LASERHOITO

TERRA QUANT LASER HOIDON ETUJA


Lääketieteellinen laserhoito


Laseria käytetään mm. seuraavien hoidossa:
urheilu- ja rasitusvammat, rannekipu, tenniskyynärpää, akne, afta (kivuliaat rakkulat suussa), luun regeneroituminen, säärihaavojen - haavojen parantaminen, poskiontelon tulehdus, vyöruusu, luunmurtumat, herpes simplex, vihlovat hammaskaulat, hermovauriot, reumatismi – ei paranna tautia, mutta lieventää oireita, kipu, turvotus, tendiniitit – jännetulehdukset, tinnitus, trigeminusneuralgia – kasvokivut

Mikä on laser?

Terra Quant on ainoa hoitolaite joka yhdistää sykkivän lasersäteilyn, sykkivän infrapunan, näkyvän punaisen valon ja staattisen magneettikentän. Yhdistämällä nämä toiminnot saavutetaan nopeita ja tehokkaita hoitovasteita verraten lyhyellä hoitojaksolla. Sitä voidaan käyttää huoletta yhdessä muiden hoitojen apuna/tukena. Terra Quant hoidot eivät poissulje mitään muuta lääketieteellistä hoitomuotoa. Sen sijaan kahden hoitomuodon yhdistäminen nopeuttaa paranemista ja toipumista vähentäen kipu- ja tulehduslääkkeiden tarvetta .
Laser on erityisen tehokas kudosten ja solukon tulehdusten hoidossa. Tulehdus johtuu kudoksen heikentyneestä mikroverenkierrosta, jolloin vähentynyt verimäärä kudoksessa aiheuttaa hapenpuutteen iskemian. Kaikella hoidolla, jolla voidaan lyhentää tätä puutteellisen hapen ajanjaksoa, on tervehdyttävä vaikutus vaivaan/ sairauteen ja sen aiheuttamaan kipuun. Terra Quant –hoidot nopeuttavat ja vahvistavat kudosten ja solujen korjautumista/ uusiutumista, parantaen verenkiertoa vaivan alueella, vahvistaen immuunijärjestelmää ja stimuloiden hermotoimintaa. Edistää kollageenin ja lihaskudoksen muodostumista auttaen uusien terveiden solujen/kudoksen muodostumista ja nopeuttaen haavojen, ruhjeiden ja murtumien paranemista.
Hoito parantaa mikroverenkiertoa, joka poistaa kuona-aineita ja parantaa solujen hapensaantia sekä stimuloi solujen ravitsemusta. Solut reagoivat kemiallisten prosessien välityksellä valoon, vahvistaen energian tuotantoa ja palauttaen ennalleen solujen toiminnan. 

Mitä laserhoidossa tapahtuu?

Soluissa ja kudoksissa tapahtuu hyvin monimutkaisia prosesseja, hoito vaikuttaa paikalliseen immuunipuolustukseen, veri- ja imusuonien verenkiertoon, solujen aineenvaihduntaan ja eri aineiden eritykseen, esimerkiksi endorfinit ja prostaglandinit, jotka muun muassa vaikuttavat kiputiloihin. Laserilla voi olla normalisoituva vaikutus ja ehkäisevä vaikutus. Laser voi käynnistää paranemisprosesseja. Haavainhoidossa lasersäteily nopeuttaa mm. epitelikudoksen ja kollagenin muodostumista, lisää verenkiertoa (uusia hiusverisuonia voi muodostua) ja vähentää turvotusta.

Quantum medicine ja TerraQuant
Quantum Medicine (QM)
QM on erityisen tehokasta kudosten/solukon tulehdusten hoidossa.Tulehdus johtuu kudoksen heikentyneestä mikroverenkierrosta, jolloin vähentynyt verimäärä kudoksessa aiheuttaa hapenpuutteen iskemian. Kaikella
hoidolla, jolla voidaan lyhentää tätä puutteellisen hapen ajanjaksoa, on tervehdyttävä vaikutus vaivaan/sairauteen ja sen aiheuttamaan kipuun.
QM parantaa mikroverenkiertoa, joka poistaa kuona-aineita, parantaa solujen hapensaantia. Tämä tapahtuu muutaman tunnin kuluessa kivuliaan kudoksen säteilyttämisestä TerraQuant hoitolaitteella. Kudos parantuu
ja kivut katoavat. Nämä hoitotulokset saavutetaan solujen reagoidessa kemiallisten prosessien välityksellä valoon, vahvistaen energian tuotantoa (ATP) ja palauttaen ennalleen solujen toiminnan. QM on ”ei-kajoava”,
kivuton hoitomuoto, joka on alkanut mullistaa nykyistä eläinlääketiedettä. Sitä voidaan käyttää huoletta yhdessä muiden hoitojen apuna/tukena, ja se vähentää kipu- ja tulehduslääkkeiden tarvetta.

Hoidon kesto 

Hoito voi kestää aina viidestä neljäänkymmeneenviiteen minuuttiin, riippuen siitä, miten syvällä ongelma on, ja miten suurta alaa käsitellään.

Käyttökohteet:

1. Kivun lievitys / Akuutti kipu
• turvotuksen väheneminen, lihasten rentoutuminen, kipukynnyksen kasvu
• niveltulehdukset, nivelrikko, venähdys, tenniskyynärpää, tapaturman jälkihoito, kantapiikki
• nivelsidevammat, selkä kivut, migreeni, päänsärky, selkärangan kasvuhäiriöt
• Peräkkäiset päivittäiset hoidot ovat suositeltuja

2. Syvällä olevan kivun lievitys/ Krooninen kipu
• Murtumien nopeampi paraneminen, Paisuneet tai tulehtuneet lihakset, lihastulehdus (myosiitti)
• Peräkkäiset päivittäiset hoidot ovat suositeltuja

3. Iho ja haavanhoito
• Hoito kiihdyttää mitoosia, parantaa mikroverenkiertoa, vähentää tai eliminoi arpikudoksen muodostusta, vähentää turvotusta. Ihon vointi ja tila paranee huomattavasti tai jopa täysin.
• ihon ja limakalvon vauriot, ihottumat, rohtumat, palovammat, ihotaudit
• sienet ja sienitaudit – 2 peräkkäistä hoitoa
• avohaavat, leikkauksen jälkeinen hoito, tikit, akne, makuuhaavat
• selluliitti – 3 peräkkäistä hoitoa
• ihoärsytys – 2 peräkkäistä hoitoa
• sokeritautiin liittyvät säärihaavat
• ihottumat/rohtumat – 2 peräkkäistä hoitoa
• herpes, syyhy, syyhypunkki, kutina
• ihon haavaumat – 2 peräkkäistä hoitoa

4. ihon ikääntyminen (Anti-ageing) ja kosmeettiset hoidot
• Auttaa nuorentamaan ihosoluja, hidastaen tai vähentäen ihon ikääntymistä lisäämällä kollageenin tuotantoa palauttaen ihon kimmoisuuden
• Vilkastuneen verenkierron ja hapensaannin ansiosta iho näyttää kirkkaammalta ja heleämmältä
• hiuspohjan ongelmat, hilseily, talinvuoto, psoriasis, liikarasvoittuminen, kutina/kirvely.
• hiustenlähtö- ja kasvatus, pälvikalju, ikääntymisen myötä hiusten oheneminen ja lähtö, hormonaalinen hiustenlähtö
• arvet, suonikohjut, ryppyinen iho
• 2 peräkkäistä käsittelyä on suositeltavaa jokaisessa hoidossa

5. Spesifinen hoito/ Anti-stress
• kurkunpään-, poskionteloiden-,nielurisojentulehdukset, angiina, nuha, tinnitys
• Tuottaa hyviä tuloksia sairauksien hoidossa, erityisesti immuunipuolustusjärjestelmään liittyvissä tapauksissa
• vahvistaa elimistön immuunijärjestelmää kasvattamalla lymfosyyttien aktiivisuuden tasoa ja veren fotomodulaatiota
• Hyödyllinen sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa sekä erilaisten stressin jälkeisten tilojen hoidossa. Voidaan käyttää yhdessä muiden TQ –hoitojen kanssa tai itsenäisenä hoitona.
• Yhdistelmä käyttö tuottaa huomattavan kasvun muiden TQ –hoitojen tehossa.
• Hoito voidaan toteuttaa päivittäin tai joka toinen pv 7-10 kertaa. Voidaan toistaa kk:den välein


Anti-Ageing hoidot:

Iho koostuu 5:stä eri kerroksesta, jotka uusiutuvat 3-4 vk:n välein. Ikääntymisen myötä niissä tapahtuu muutoksia:
* ihon ulkokerroksen (epidermin) ohentuminen
* Fyysisiä muutoksia, jotka johtuvat ihon jatkuvasta uusiutumisesta
* Ihon elastisuuden väheneminen, johtuen ihon säikeiden muutoksista ja nesteiden puutteesta sekä hien ja rasvoittumisen vähentymisestä.
* Lopulta iho ei jaksa enää kannatella itseään vaan laskeutuu, painuu kasaan joka johtaa ryppyyntymiseen ja poimuuntumiseen.
*Terra Quantin käyttö auttaa nuorentamaan ihosoluja joko hidastaen tai vähentäen ihon ikääntymistä lisäämällä ihon elastisuutta. Laservalo lisää kollageenin tuotantoa ihossa ja parantaa myös hoidetun alueen verenkiertoa antaen iholle elinvoimaisuutta ja hehkua.
*Hoito toteutetaan sarjahoitona 1-3x/vk noin 8:na hoitokertana.
* Jatkohoidot 4-8 vk:n välein 1-2 hoitokertana. Kun haluttu lopputulos on saavutettu Ylläpitohoidot 1-2x/v. Kollageenin tuotanto jatkuu jopa 6kk viimeisen hoitokerran jälkeen.

Joillekin jo yksi ihoa kiinteyttävä laserhoito antaa näkyviä tuloksia välittömästi. Useimmilla laserhoitoa saaneilla tulokset näkyvät asteittain jopa 3−6 kk kuluessa hoidosta, kun uutta kollageenia muodostuu ja iho kiinteytyy.
10 hoitokertaa x30min 250€ x15min 150€

Muita käyttökohteita:

• Urheiluvammat, murtumat, ruhjeet, nivelrikot, venähdykset
• erilaiset tulehdukset lihaksissa, poskiontelo-, nielurisatulehdukset, angiinat, nuha, tinnitys
• haavat, ihottumat ja ihotaudit, sienet ja sienitaudit, sokeritautiin liittyvät säärihaavat
• selluliitti,akne, arvet, suonikohjut
• kivun lievitys akuutti/krooninen
• stressin jälkeisten tilojen hoito
• immuunijärjestelmän vahvistus
• leikkauksen jälkeinen hoito, tikit etc… 

Sattuuko hoito?

Ei ollenkaan, päinvastoin hoito on yleensä miellyttävää. Laserkäsittely on rentouttavaa, ja jotkut nukahtavat jopa. Sitä vastoin saattaa olla, että kipu kasvaa tai sitä ilmestyy 6-24 tuntia hoidon jälkeen. Tämä johtuu siitä, että laservalo käynnistää paranemisprosesseja. Erityisesti kroonisten vaivojen yhteydessä saattaa tätä käynnistyskipua esiintyä. Kipu on ohimenevää, ja sitä voidaan pitää myönteisenä reaktiona hoitoon. Se menee yleensä ohi viimeistään jonkun päivän kuluessa.
Kuinka usein ja kuinka monta kertaa?
Hoitoa voidaan antaa kerran päivässä jokaiseen hoidettavaan kohtaan 10–15 peräkkäisenä päivänä.
• Mikäli tämän hoitojakson jälkeen ei ole saavutettu positiivista hoitovastetta vaan ainoastaan pieniä parantumisen merkkejä, hoito
on syytä keskeyttää ja kokeilla toista hoitomenetelmää. Uusi TerraQuant hoitojakso voidaan toistaa kuukauden kuluttua.
• Täysimittaisen 12–15 päivän hoitojakson päätyttyä, täytyy pitää kuukauden tauko hoidossa ennen uuden hoitojakson aloittamista.
• Maksimissaan 10 hoitojaksoa/hoitokuuria voidaan tehdä yhtä hoidettavaa kohtaa kohden vuodessa.
Onko riskejä olemassa?
Matalateholaser (toisin kuin ”leikkaava laser” – korkeateholaser) on täysin vaaraton. Suojalaseja ei tarvitse käyttää, kuitenkaan tarkoitus ei ole, että laser osuisi silmiin. Hoito ei voi aiheuttaa tai pahentaa syöpää. Laservalo ei myöskään voi vahingoittaa sikiöitä tai kehon tärkeitä elimiä. Ei myöskään haittaa, jos kehossa on metallia, sydämentahdistin tai muuta keinotekoista materiaalia. Mutta on kuitenkin tärkeää, että vakavampien vammojen tai sairaustilojen yhteydessä ensin käydään lääkärissä diagnoosia varten, jotta tiedetään, mitä pitää käsitellä.
VASTA-AIHEET
*Laserilla ei ole vasta-aiheita
* Magneettikentän takia sydämentahdistimet,
*Valolla: epilepsia ja valon kanssa reagoivat lääkeaineet
*Pahalaatuiset kasvaimet, raskaus (kohdun alueen hoidoissa)

Voiko lääkkeitä syödä?

Tähän saakka yhdenkään lääkkeen kanssa ei ole ollut haittavaikutuksia yhdistettynä laserhoitoon. Laseri saattaa jopa tehostaa joidenkin lääkkeiden vaikutusta!
Täytyykö jotain ottaa huomioon hoidon jälkeen?
Laservalo voi joskus antaa välitöntä kivunlievitystä. Muista, että vamman aiheuttaman kivun tarkoituksena on estää ylikuormitus. Siksi laserin kipua lievittävä vaikutus saattaa joskus johtaa siihen, ettei huomaa jänteen, lihaksen tai nivelen ylirasittuvan, jolloin vamma pahenee. On hyvin tärkeää, ettei vahingoittunutta aluetta rasiteta ennen kuin terapeutti antaa luvan. Vaikka kipu lakkaakin ja laserhoito lyhentää paranemisaikaa, kudokselle tulee antaa kohtuullisesti aikaa paranemiseen ja elpymiseen.
Laserhoidon aikana tai sen jälkeen saattaa kokea väsymystä, mikä voi johtua mm. siitä, että kipu antaa periksi tai että tiettyjä endorfinityyppisiä aineita vapautuu.
Paljonko maksaa?
Käsittely alk10 €. 10 min-10€
                             20 min-15€
                             30 min-25€
                             40 min-30€

Kommentit

Suositut tekstit